szombat, szeptember 09, 2006

Abyaneh



Ma elmentem Abyaneh-be. Reggel korán indultam, hogy legyen azért egy kis időm körülnézni, mert Abyaneh Kashantól még 82 km-re van.
Hihetetlen, ahogy Qom-ot elhagyva az embert keresztül halad a kopár, sivatagos vidéken, majd a falut jelző táblánál befordul a szintén kopár hegyek közé, majd hirtelen azt veszi észre, hogy az út mellett egyre több a zöld. Végül már egész kis oázisok (a mecsetes kép egy ilyen oázis falucskában készült), ligetek között halad át, de végig úgy, hogy csak az út menti forrás táplálja az egészet. Gyönyörű. Majd erről is teszek fel képet az motoros blogra, még akkor is, ha csak ígérgetem. Egyébként hazafelé tartva már pont szembe jött velünk egy BMW motor, az első külföldi motoros, akit láttam mióta Iránban utazgatok. Onnan tudom, hogy külföldi, mert Iránban tilos a 200 cc feletti motor használata.
Abyaneh a változatosság kedvéért szintén egy UNESCO által védett hely, és az a különlegessége, hogy a hegyre épített házacskák vörös agyagból épültek, így az egész falú vörös.
Sajnos olyan erős volt a fény egész nap, hogy nem lettek túl jók a képek, de azért felrakok ide egy párat.


Innentől már Abyaneh-ben készültek a képek:

Nincsenek megjegyzések: