csütörtök, június 29, 2006

Hát valóban nehéz, úgy fenntartani az érdeklődést, ha nem írunk rendszeresen. Tegnap már rájöttem, hogy az érdekes dolgok csak este jutnak eszembe, meg a bosszantóak. Reggelre pedig már elfelejti az ember, hogy írjon róla.

Tegnap a kormány döntött magyarország Afganisztáni szerepvállalásáról. Hogy pontosan miről is, meg kell keresnem, remélem nyilvános.

Friss hír a mai Népszabadságban, részben Katona Magdától (vezető Afganisztán szakértő) és a munkatársaktól az afganisztáni misszióról. A cikkből kiderül, hogy a már kintlevő 180 katona fog lemenni (vagy felmenni) a Kabultól északra fekvő Baghlan tartományba, ahol 2006. október 1-től átveszik a hollandok misszióját.

Áprilisig felmérik a helyzetet és onnantól kezdődik a kormány által vállalt kétéves misszó.

Apró pontatlanság a cikkben, hogy valószínűleg nem a 180 katona fog utazni, mert ebből kb. 120 fő a lövészszázad, akik ott fognak tevékenykedni. Mellettük vannak Kabulban orvosok és ápolok, Bagramban légtérirányítók, és szétszórva Afganisztánban törzstisztek. Nem hiszem, hogy ezek mind otthagynák jelenlegi beosztásukat és mennének Baghlanba.

De majd utánajárok.
Meg kell jegyezzem, ma írtam a HM média felelős emailcímére, kutatóként írva alá levelet.

Az a válasz érkezett, hogy csak újságíróknak válaszolnak másnak nem. Úgyhogy válaszomban már mint újságíró kérdeztem meg, ki jogosult egyetemi tanároknak, kutatóknak válaszolni. És tényleg a civil érdeklődnek ki fog válaszolni? Ahhoz képest, hogy az ő adójukból megy, talán nem is kérdezhetnek!!!

Bár Gál. J Zoltán 5-6 milliárd-ra teszi a költségeket/év, szerintem ez még lesz magasabb is. Visszatérünk rá 2007 végén.

Sajnálattal látom, hogy a Magyar Nemzetben és a Magyar Hírlapban ma nem volt hír a tegnapi kormánydöntés Afganisztánról.

Nincsenek megjegyzések: